Punomo.fi-sivusto on laajin käsityötiedon kokonaisuus Suomessa – ainutlaatuinen koko maailmassa. Tekijät ovat käsityön opettajia, tutkijoita, kouluttajia ja opettajaksi opiskelevia. Toimimme ilman palkkioita yhteisöllisyyden ja jakamisen periaattein.

Käyttöehdot:
TARVITSET KÄYTTÖLUVAN ELI OPETUSLISENSSIN, KUN KÄYTÄT PUNOMO.FI-SIVUSTOA

 • työsi valmistelussa (esim. ideoiden etsiminen)
 • työtilanteissa: opetus, koulutus, ohjaus yms.
 • opetuksen ja oppimateriaalien valmistelussa
 • myös yritystoimintaan liittyvään käyttöön tulee hankkia lisenssi(käsityöliikkeet ym.)

Vain yksityiskäyttö ja alan tutkimuskäyttö on vapaata.

TILAA TÄSTÄ OPETUSLISENSSI »

Tämä sivu pdf-muodossa: 2017-punomo-fi-opetuslisenssi-esite


opetuslisenssi-logo

PUNOMO.FI- KÄSITYÖN OPETUSLISENSSIN SÄÄNNÖT

 • Lisenssi voi olla opettaja- /kouluttajakohtainen tai työyhteisökohtainen.
 • Lisenssi sallii myös materiaalien edelleenmuokkaamisen opetustilanteen vaatimaan muotoon.
 • Lisenssi oikeuttaa oppilaitoksen/opettajan perustamaan käsityön / käsityönopetuksen blogin Punomon omalle blogialustalle
 • LUE TARKEMMIN:
  Lisenssikäyttäjän oikeudet ja ohjeita käyttäjälle »
 • 1-5 käyttäjän tilauksissa jokainen lisenssikäyttäjä saa henkilökohtaisen oikeuden sivuston ylläpitävän Käsityö verkossa ry:n jäsenyyteen, jolloin pääsee käsityön opetuksen postituslistalla ja voi olla suoraan vaikuttamassa sivuston sisältöjen kehittämiseen.
 • Työyhteisökohtaisen lisenssin tilauksissa jäsenyysoikeus tulee vain yhdelle käyttäjälle.
  Jäsenopettaja voi ilmoittaa postituslistalle muitakin samassa työyhteisössä työskenteleviä osoitteella info[at]punomo.fi.
 • KENELLÄ, MISSÄ ON VOIMASSAOLEVA LISENSSI? Tarkista tästä listasta: 2017-maaliskuu-opetuslisenssitilaajat
 • LISENSSIMAKSUJEN LASKUTUS
  Kun lisenssitilaus on saapunut laskutusta hoitavalle Punomo Networks Oy:lle, ensimmäisen jakson lasku lähtee asiakkaalle muutaman päivän sisällä.
  Tilaus on voimassa maksuhetkestä alkaen tilausjakson pituuden mukaan joko 1 tai 3 kalenterivuotta. Uusi tilausjakso alkaa edellisen jakson päätyttyä ilman uutta tilausta, ellei asiakas muuta ilmoita. Laskutukset uusista jaksoista ajoitetaan joko syys- tai kevätlukukauden alkuun sen mukaan missä vaiheessa vuotta ensimmäinen tilaus on tehty. Kun uusi laskutuskausi on lähestymässä, tiedotamme siitä etukäteen yhteyshenkilöille sähköpostilla.

Hinnat

OIKEUDET KÄSITYÖ VERKOSSA RY:SSÄ
Lisenssiä käyttävät henkilöt, lisenssinhaltijat, ovat äänivaltaisia Punomo.fi-sivuston tukiyhdistyksessä, Käsityö verkossa ry:ssä ja ovat samalla mukana yhdistys[at]punomo.fi postituslistalla. He voivat osallistua ja vaikuttaa sivuston kehittämiseen.
Jos lisenssinhaltija haluaa lisäksi henkilö-kohtaisesti tukea yhdistystä, hän voi tehdä sen haluamallaan summalla suoraan yhdistyksen tilille FI 8643 0900 1017 2336. Huom. Pelkkä henkilökohtainen yhdistyksen jäsenyys ei anna oikeutta sivuston opetuskäytölle!

Sivuston ylläpidosta, rahoituksesta ja kehittämisestä vastaavat yhdessä Käsityö verkossa ry jäsenineen ja tukiyritys Punomo Networks Oy. Opetuslisenssituloilla katetaan sivuston palvelin-, ylläpito- ja kehittämiskuluja.

Milloin lisenssi tarvitaan?
Esimerkkejä:
1. Peruskoulun luokanopettaja valmistelee kotonaan käsityötuntiaan. Aiheena on maskottien huovutus. Hän laatii oppilailleen virikkeeksi kuvaesityksen johon hän poimii kuvia Punomon Teeitse-sivuilta. Opetuslisenssi tarvitaan.
2. Lankakaupassa on neulontailta ”Kesytä kantapää” –teemalla. Kantapään neulomistapoja tutkitaan lankakauppiaan tulostamista TeeItse-sivuston ohjeista. Opetuslisenssi tarvitaan ja tarvitaan aina, jos lankakauppias tai muu yrittäjä tulostaa Punomosta ohjeita ym. asiakkailleen tai käyttää niitä opastaessaan asiakkaitaan.
3. Koulun 8. luokan oppilaat opiskelevat käsityötunnilla TeeItse-sivustosta housujen ompelutietoja. Opetuslisenssi
tarvitaan.

TILAA OPETUSLISENSSI »
TeeItse–sivuston käytön voi aloittaa heti kun tilaus on tehty.

Tarvittaessa tilauksen voi tehdä tulostettavalla ja tallennettavalla lomakkeella opetuslisenssi-tilauslomake joka lähetetään sähköpostilla info[at]punomo.fi tai postitetaan osoitteeseen: Punomo Networks Oy Helenankatu 18 24240 Salo


Tarvittaessa tilauksen voi tehdä tulostettavalla ja tallennettavalla lomakkeella
https://punomo-static.npn.fi/uploads/2016/03/opetuslisenssi-tilauslomake.docx joka lähetetään sähköpostilla info[at]punomo.fi tai postitetaan osoitteeseen: Punomo Networks Oy uusi osoite 4.4. 2017 alkaen Lemminkäisenkatu 15 B 34 20520 Turku
Tiedustelut: info@punomo.fi, p. 0443524170

« Käsityö verkossa ry:n etusivulle


Yhteisössä ovat mukana opetuksen, koulutuksen ja tutkimuksen ammattilaiset. Toiminnan tärkeimmät tukijalat:
Toimintaamme tukevat yhdistykset ja yritykset:

Aino-koti säätiö

Suuri Käsityö -lehti

Taitoliitto – Taito ry

Tekstiiliopettajaliitto TOL ry